Popular Posts

Wednesday, April 18, 2012

ခရမ္သီးႏွပ္

ခရမ္သီးကို အေပၚပိုင္းခ်န္၍ ထက္ပိုင္းျခမ္းပါ ၊ထပ္၍စိတ္ပါ
ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ ျဖဴ ဆီသတ္ထားတဲ့ထဲကို ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္ ့ ဆား ငပိ င႐ုပ္သီးမႈန္ ့ ဟင္းခ်ိဳမႈန္ ့ ထဲ့နယ္္ပါ
ပံုမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း ခြဲထားတဲ့ ခရမ္းသီးထဲ အစာထဲ့ျပီး
ဆီထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း  ေရအနည္းငယ္ထည့္  မီးေသးေသးျဖင့္ အဖံုးအုပ္ ၍ ႏွပ္ထားပါ။  အိုးမကပ္ေစရန္  ဇြန္းျဖင့္မေမႊပဲ မၾကာခဏ အိုးကိုမ,၍ လႈပ္ေပးပါ ။ ေရခန္းျပီး ခရမ္းသီးမေပ်ာ့ေသးပါက   ေရအနည္းငယ္ထပ္ထည့္ ၍ ႏွပ္ပါ။   ခရမ္းသီးေခါင္းနားကို အသာဖိၾကည့္ျခင္းျဖင့္ ႏွပ္မႏွပ္ သိႏိုင္ပါသည္။
ပံုစံမပ်က္ ခရမ္းသီးအလံုးလိုက္ႏွပ္ ကိုသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

3 comments:

  1. ခ၇မ္းသီးႏွပ္ခ်က္နည္းေလး လာေလ.လာသြားပါတယ္ညီမေလးေရ။

    မမက်ားက်ား

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks a lot.မမက်ားက်ား .........

      Delete
  2. ခရမ္းသီးကုိဒီလုိႏွပ္ျပီး မစားဖူးေသးဘူး..
    စမ္းျပီးခ်က္စားၾကည္႔ပါအုန္းမယ္... ခရမ္းသီးႏွပ္ရင္
    ကၽြန္ေတာ္ေတာ႔အခြံေလးႏႊာျပီး ေလးစိပ္..ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ
    ပုဇြန္ေျခာက္ေလးကုိ အေရာင္မႈန္႔ေလးပါတယ္ဆုိရုံေလးထည္႔ျပီး
    ဆီသပ္တယ္..ျပီးရင္ စိပ္ထားတဲ႔ခရမ္းသီးေလးေတြထည္႔ျပီးေရကုိ
    ခရမ္းသီးျမဳတ္ေလာက္ေအာင္ထည္႔ျပီး အဖုန္းအုပ္ထားလုိက္တာပဲ..
    ေရလည္းခမ္း ခရမ္းသီလည္းနပ္(ျပီးစလြယ္လုပ္ျခင္းပါ)ပဲ... အႏွစ္ကေလး
    ကုိထၼင္းနဲ႔နယ္..ငပိရည္ေကာင္းေကာင္းေလးကုိရြဲရႊဲေလးဆမ္း၊ ငရုတ္သီးအၾကတ္
    မႈန္႕ေလးနဲ႔ပါတစ္ခါထဲေရာနယ္ျပီး စားလုိက္ရင္ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္ခင္ဗ်ာ႔..
    (ေျပာရင္းစားခ်င္လာျပီ)..ကၽြန္ေတာ္ေတာ႔အဲလုိဘဲအျမဲႏွပ္စားျဖစ္တယ္..အခုလုိအလုံး
    လုိက္ေတာ႔ခ်က္မစားဖူးေသးဘူးခင္ဗ်ာ႔..ဟင္းခ်က္နည္းေလးမွ်ေ၀ေပးလုိ႔ေက်းဇူးတင္ပါ
    တယ္ခင္ဗ်ာ...

    ခင္မင္စြာျဖင္႔
    ရာဇာေထြး

    ReplyDelete